Archívum - Tesz-Vesz Ovoda

Tartalomhoz ugrás
Képtár és Archívum
Archívum
Hírek, információk
2015.-2016.

Környezetvédelem

Óvodánk egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környzettudatos nevelésre. Környezetünk védelme, óvása érdekében szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Az elhasznált PET palackokat, papírhulladékot a szekszárdi Alisca Terra Kft.-től kapott gyüjtőbe rakjuk, ami havonta elszállításra kerül.

Az udvaron a gyerekek segítségével, számukra megfelelő méretű lombseprűvel, kosarakba gyűjtjük a leveleket, erre kialakított levélgyűjtőbe rakjuk, melyet később az önkormányzat szállít el.

Évente kétszer a lakosságot bevonva elektronikus hulladékgyűjtésre van lehetőség. Az elektronikus hulladékgyüjtésért kapott összegből, meyl az óvodánk alapítványának számlájáa érkezett, óvodásainknak színházi előadást tudunk szervezni.


A Szegedi Látványszínház által tartott előadás a környezet védelmére, megszerettetésére, megértésére helyez nagy hangsúlyt. "Vakond Vilmos és barátai" című színdarabban Vakond Vilmos egy icipicit megpocakosodik, ráadásul műanyag palackok, zacskók szűkítik a föld alatti házának bejáratát. Szerencsére barátja a Nyuszi, és az erdő Jó Tündére segít neki, felhívja figyelmét a vakondnak a rendszeres testmozgásra, ateermőföld tisztán tartásának fontosságára, hogy a megtalált hulladékot az erdei szelektív gyűjtőbe tegye.

Előadásuk vidám és szórakoztató. A gyerekek részese lehettek az előadásnak, együtt énekelhettek, mozoghattak a nyuszival és Vilmossal, eközben rávezetik a gyerekeket arra, mennyire fontos a rendszeres testmozgás, a tiszta környezet, a levegő, az állatok, növények védelme.


2016. június 1.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2016-ban "Tűztről pattant" címmel írta ki alkotói pályázatát.

Óvodai kategóriában megyei díjazottak közül a Katica csoport nagycsoportosa Katona Máté II. helyezést ért el "Éjszakai tűz" című alkotásával.

Az oklevél és ajándék csomag átadására szülők kiséretében került sor Szekszárdon a Tűzoltóságon.

Gratulálunk. Büszkék vagyunk óvodásunkra!


2016. május 27.

A Tesz-Vesz Óvoda a mai napon tartotta ballagását. Az ovisok a csoportszobáikból ballagtak át a Faluházba, az ünnepség színhelyére. Ott Szekeres Jánosné, Zsuzsi óvónéni búcsúztatta az ovisokat, és egyben - egy vers idézettel - elköszönt tőlük és tőlünk.

Az ovisok énekekkel, versekkel búcsúztak, majd átvették a maradóktól tarisznyájukat, melyet követően az ünnepség befejeződött.
2016. április 29.

A Tesz-Vesz Ovi Óvodás Gyermekeiért Oktatási – Nevelési Alapítvány szervezésében a budapesti Mosolybirodalom Alapítvány támogatásával ovi majálist tartottunk légvárakkal, arcfestés lehetőségével. A gyerekek nagy lelkesedéssel "szállták meg" a légvárakat és ültek "modellt" az arcfestőknek. Hogy az élmény maradandó legyen, arról a Mosolybirodalom Alapítvány fotósai gondoskodtak.

Köszönetünket fejezzük ki mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta farsangi rendezvényünket!

Az óvoda dolgozói
További információkért görgessen lefelé
Kisfilmek, óvodánk életéből
Vissza a tartalomhoz