2018 - Tesz-Vesz Ovoda

Tartalomhoz ugrás
Hírek, információk
Karácsony az óvodában-/-

Advent IV. gyertyagyújtás-/-

Nyílt nap az óvodában
2018.12.17.

  • Katica  • Maci  • Méhecske  • Napocska  • Pillangó-/-

Advent III. gyertyagyújtás-/-

Advent II. gyertyagyújtás


-/-

Mikulás az óvodában

Mikulás, Mikulás kedves Mikulás, hangzik el a fülbemászó dallam minden ovis gyermek ajkáról. Idén is így történt az óvodánkban. A várakozás,  sok mosoly, az öröm, a szeretet varázsa és a kisebbeknél az izgalom ült a gyerekek arcára. Minden csoportba a Mikulás és segédje a krampusz lány sok - sok ajándékot vitt. Kicsik, nagyok egyaránt meghatódva hallgatták a Mikulás szavait, a Mikulás pedig  a gyerekek mondókáit és az édesen csengő énekeit.
A gyerekek őszinte, kedvességgel teli ölelése mindent elárul.-/-

Advent I. gyertyagyújtás-/-

Ribizli Bohóc

2018 október 26.-án Faluház könyvtárában - annak szervezésében - lépett fel Ribizli bohóc (Tormási Attila) a decsi Tesz-Vesz óvoda és Mini Bölcsőde  óvodásai előtt.
Az ovisok hamar ráhangolódtak a zenés- éneklős mulattságos előadásra. Tormási Attila végig lekötötte a gyermekek figyelmét és bevonta őket a produkcióiba.
A mintegy háromnegyed órás előadás nagy sikert aratott az ovisoknál.-/-

Romanap

2018.05.11-én délután, ovisaink a roma kultúrával ismerkedhettek Burai Marianna és csapata jóvoltából. Marianna kedves kis műsorukat roma mesével és verssel kezdte, amelyet a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgattak, aztán megszólaltak a jellegzetes énekek, amit tánccal is színesítettek az előadók. A kis műsor olyan jól sikerült, hogy a végén az ovisok is együtt táncoltak a fellépőkkel. A jó hangulatot tükrözi a videófelvétel és a közzétett fényképek sokasága!-/-

Ballagás

Ismét véget ért egy nevelési év. Az igazán aprókák, akik szeptemberben bátortalanul lépték át az ovi küszöbét, már el is felejtették, mennyire izgultak kezdetben, mostanra igazi nagy óvodás vált belőlük. A nagycsoportosaink kinőtték bizony az ovis ágyakat és magát az óvodát is, hiszen már nem csak a játék érdekli őket, hanem bizony a tudományok is. Sokan már a nevüket is le tudják írni. Eseménydús évet zárunk. Felsorolni is nehéz lenne, mi minden történt az óvoda falai között. Igyekeztünk változatos programokkal színesíteni a mindennapokat. Hisszük, hogy a legnagyobb ajándék a gyermekek számára az élmény, a játék öröme, a versengés izgalma, a mese, színházi előadás varázsa örökre megmarad a lelkekben.-/-

Néptánc világnapja, néptánc évzáró

 
2018. április 27-én tartottuk a már hagyományos tavaszi táncházunkat. Erre a délutáni programra szeretettel hívtuk az anyukákat, apukákat, családtagokat- alkalmat teremtve arra, hogy együtt táncolhasson szülő a gyermekével, gyermekeivel.

Az ovisok nagy várakozással készültek. A számukra már ismerős dalos játékokkal, örömmel ismertették meg a szüleiket, testvéreiket! Dunántúli ugrós zenére táncoltunk, kellemesen elfáradtunk, jól érezte magát szülő, gyermek egyaránt.
-/-

2018 Majális

 Nyáriasan meleg napon 2018. május 2-án az óvodánkban Majális megrendezésére került sor.

Az alapítványunk támogatásával ismét meglátogattak minket a Mosolybirodalom munkatársai, akik évről évre színes programot kínálnak ovisainknak. Ugrálóvár, arcfestés, népi játékok, Májusfa díszítés, csupa móka, kacagás várta a gyerekeket.

A programok közül a legnépszerűbb az arcfestés volt, hiszen az arcfestők ügyes kezei által, a gyerekek a saját fantáziájuknak megfelelő álarcot viselhettek. Délután a szülőket, cicák, kutyusok, pillangók, pókemberek, tündérek, tűzoltók és még sorolhatnánk, hogy kik várták. A róluk készült fényképek magukért beszélnek-/-

2018. április 9
Húsvéti locsolokodás

Idén tavasszal is húsvét után, az óvoda apraja-nagyja felkerekedett és elsétált a decsi Tájházba, ahol egy kis „időutazásban” volt részük. A decsi Gyöngyösbokréta Hagyományőrző Egyesület néhány fiatal táncosa bemutatta az óvodásoknak, hogy hogyan is locsolták meg régen, itt a Sárközben húsvétkor a lányokat. Különös élménnyel szolgált nekik az, hogy ők is jelképesen beöltözhettek és eljátszhatták, mit is élhettek át a régmúltban a dédszüleik. A fiatal táncosok egy kis pogácsával kínálták meg a gyerekeket és egy közös tánccal búcsúztak el az ovisoktól. A programot, mint ahogy húsvétkor szokás, egy kis ajándékkeresés zárta. Minden csoport talált egy kis nyuszifészket, ami telis-tele volt mindenfelé finomsággal.

-/-
Ovifarsang
2018. február 17.

Ismét nagy sikerrel rendeztük meg óvodánk farsangi bálját. Kicsik és nagyok egyaránt nagyon jól érezhették magukat. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is a csoportok kedves, táncos színpadi műsora adta meg az alaphangulatot.

Tombola, gazdag büfé, táncverseny színesítette a programot. Ismét nagy sikere volt lufibohócainknak, gyorsan gazdára lelt az összes. Extra tombolánkon kettő nagy értékű bőröndöt sorsoltunk ki, amit Havasiné Fritz Beáta közbenjárásával a  Samsonite Hungária Kft. ajánlott fel.

A vendégek 18.00 óráig ropták a táncot, felejthetetlen élményekkel értünk haza. Aki itt járt nálunk sok-sok boldog arcot, csillogó szemet láthatott. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a nap sikeréhez. Külön köszönet a szülőknek a Szülői Munkaközösségnek, a támogatóknak!

A farsangi bevétel teljes összege alapítványunk számlájára kerül, melyet az előző évekhez hasonlóan teljes egészében az óvodás gyermekekre fogunk fordítani


-/-

A régebbi híreket információkat kérjük keresse az Archívumban.


További információkért görgessen lefelé
Videótár - Kisfilmek, óvodánk életéből
Vissza a tartalomhoz